# investujte do seba  14. 12. 2022

Nabití energiou vďaka masáži

Masáž lávovými kameňmi

Masáž uvoľní nielen myseľ, ale i telo

Masáž patrí k najstarším liečebným technikám v dejinách ľudstva. Nielen uvoľní svalové napätie a rozprúdi krvný obeh a lymfatický systém, ale pôsobí blahodarne i na našu psychiku a po náročnom dni zaženie stres a úzkosť. Niektorí ľudia pri masáži aj zaspia, ale väčšina sa dostane do hladiny alfa, čo je „vypnutie mozgu a myšlienok“ a práve takýto stav prispieva k zlepšeniu fyzickej aj duševnej pohody.

Najdôležitejším účinkom masáže je pôsobenie na svalový aparát, kedy prichádza k zmierneniu vyskytujúcich sa bolestí. Pôsobením tlaku na pokožku dochádza k prekrveniu, čím tento účinok pôsobí rovnako i na naše svaly.

Účinky rôznych druhov masáží a ako sa v nich orientovať

Nedostatok pohybu a sedavé zamestnanie spôsobujú najmä bolesti krku, chrbta a driekovej oblasti. V tomto prípade potrebuje telo uvoľnenie, ktoré môžeme nájsť hlavne v uvoľňujúcich masážach. Niekoľko z nich vám predstavíme.

Klasická masáž uvoľňuje svalstvo, zlepšuje cirkuláciu krvi, urýchľuje liečenie po zraneniach, pretože prenáša kyslík do telesných tkanív. Lymfatická masáž bojuje s celulitídou, športová masáž je vhodná po nadmernej fyzickej záťaži, je viac energická a s väčšou intenzitou tlaku na svalstvo. Medová masáž odstraňuje z tela nahromadené toxické látky a pôsobí ako peeling, pretože pomáha odstraňovať odumreté kožné bunky, čím je pokožka jemnejšia a hydratovanejšia. Pri masáži lávovými kameňmi sa pomocou nich prenáša tepelná energia na pokožku a pomáha najmä pri strese a svalovom napätí.

Lávové kamene

Thajská masáž a jej podoby

Ako samotný názov napovedá, ide o druh masáže vyvinutý v Thajsku a predstavuje najkomplexnejšiu starostlivosť o telo i dušu. Poznáme niekoľko druhov thajských masáží, z ktorých najrozšírenejšia je tradičná thajská masáž. Ide o liečebné umenie staré 2 500 rokov zamerané na ošetrenie celého tela. Je to jedinečný postup masírovania tela a svalov s naťahovaním tela a s hĺbkovou bodovou masážou pozdĺž energetických dráh, ktoré sa nachádzajú asi 2 cm pod pokožkou naprieč celým telom. Stláčaním akupresúrnych bodov na jednotlivých dráhach sa stimuluje prúdenie vnútornej energie a odstraňujú sa toxíny z tela. Typická thajská masáž je bez použitia oleja, teda ide o tzv. suchú masáž s použitím špeciálne namiešaných bylinkových balzamov. Obľúbenou thajskou masážou je i olejová masáž s pridaním aromatických olejov, napríklad pomaranč, eukalyptus alebo iné drevité a zemité vône, ktoré majú upokojujúci účinok a pomáhajú k celkovému uvoľneniu tela i duše za pomoci trenia a tlaku na akupresúrne body.

Horúca bylinná masáž je spojením tradičnej thajskej masáže a prikladania horúcich naparených bylinných vrecúšok na pokožku. Teplom sa otvoria póry a do svalovej hmoty sa uvoľnia liečivé účinné látky, ktoré majú protizápalový, antibakteriálny a antiseptický účinok. Spriechodní sa tok energie v meridiánoch prostredníctvom presne cieleného tlaku na akupresúrne body, čím sa podporí výmena energie a vyrovná rovnováha v tele. Thajská masáž chodidiel spočíva zase v stimulácii reflexných bodov na nohách, odstraňuje stres, pocit únavy a ťažoby nôh, podporuje činnosť a aktivitu vnútorných orgánov na základe presne stláčaných bodov. Pre omladenie tváre je určená tvárová thajská masáž. Ide o intenzívne hydratačné ošetrenie zamerané na spevnenie pleti, ktorá je následne viditeľne viac vyživená a hydratovaná. Pôsobí nielen proti starnutiu, ale i proti migrénam.

Pre koho masáž nie je vhodná?

Existujú situácie, kedy je lepšie sa masáži vyhnúť, alebo jej prospech vopred radšej konzultovať s Vašim ošetrujúcim lekárom.

Masáž sa napríklad neodporúča ak

  • trpíte vírusovým, zápalovým alebo onkologickým ochorením
  • ste tehotná
  • máte plesňové ochorenia či bradavice
  • máte kŕčové žily
  • máte pokročilú osteoporózu

Wellness hotel Patince - bazénový svet

Tip pre Vás

Wellness spojený s masážami je relax ako stvorený práve v chladnejších dňoch, kedy je naše telo i myseľ viac unavená. Odporúčame Vám vyskúšať priaznivé účinky masážnej terapie vo Wellness hoteli Patince, kde je v ponuke takmer 20 druhov rôznych masáží z ktorých si určite vyberiete tú pravú pre vás a načerpáte nové sily. K dispozícii je rovnako aj bazénový a saunový svet, manikúra či pedikúra alebo uvoľňujúce kúpele.

A navyše darčekové poukážky hotela môžu byť skvelým darčekom pod stromček pre vašich blízkych.

Darčeková poukážka Patince

Spät na všetky články

#investujte

Zaujímajú vás novinky zo sveta investícií? Na našom blogu vás každý týždeň informujú naši portfólio manažéri o dianí na akciových trhoch, nájdete tu aj veľa ďalších zaujímavých tém z oblasti investovania. Aktivujte si upozornenie na nové články v sekcii blog a už vám nikdy neuniknú investičné aktuality.

Investujte s nami

s nami

Investovať môže dnes už naozaj každý, dôležité je vybrať si toho správneho partnera, ktorý investície bude spravovať.

Investujte na fin trhoch

na fin trhoch

Overené informácie o novinkách a najaktuálnejších témach, ktoré ovplyvňujú dianie na finančných trhoch.

Investujte do seba

do seba

Investícia do seba, môže byť niekedy práve tou najvýnosnejšou.

UPOZORNENIE. Tento materiál je marketingovým oznámením. Skôr ako urobíte akékoľvek investičné rozhodnutie, pozrite si predajný prospekt, štatút a dokument s kľúčovými informáciami pre investorov fondov IAD Investments, správ. spol., a.s. (ďalej len „IAD“) v slovenskom jazyku v sídle IAD, na predajných miestach, v sídle depozitára alebo na www.iad.sk. Pre viac informácií sa obráťte na svojho finančného sprostredkovateľa alebo na www.iad.sk.

Hodnota investície do podielového fondu sa môže aj znižovať a nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy. S investíciou do podielových fondov je spojené aj riziko. V súlade so štatútmi podielových fondov môže podiel cenných papierov vydaných štátmi a medzinárodnými organizáciami, uvedenými v prílohe štatútov jednotlivých podielových fondov, prekročiť 35% hodnoty majetku vo fonde, pričom tento podiel môže dosiahnuť až 100%. IAD je povinná vyplatiť podielový list podielového fondu Prvý realitný fond a Korunový realitný fond bezodkladne, najneskôr však v predĺženej lehote 12 mesiacov. Majetok vo fonde Prvý realitný fond je podľa podmienok osobitného zákona investovaný najmä do nehnuteľností vrátane príslušenstva na účely ich správy a predaja, do majetkových účastí v realitných spoločnostiach a do likvidných finančných aktív, z ktorých ekonomickej podstaty vyplýva úzke prepojenie s trhom nehnuteľností. Korunový realitný fond má minimálne 85% majetku nepretržite investovaného do podielových listov fondu Prvý realitný fond.