# investujte s nami  18. 9. 2024

Predstavujeme nominácie IAD na Zlatú Mincu 2024

V dynamickom svete investícií je náročné nájsť fondy, ktoré kombinujú stabilný výkon a kvalitnú správu. Cieľom IAD Investments je poskytovať komplexné riešenia investičných potrieb klientov a investorov a dosahovať optimálne zhodnotenie ich investícií. Jednými z hlavných dôvodov prečo sú fondy IAD Investments medzi klientmi obľúbené sú:

  • vysoká úroveň odbornosti a profesionality v správe portfólií,
  • schopnosť dosahovať stabilné a konkurencieschopné výnosy aj v náročných trhových podmienkach,
  • široká ponuka produktov s investičnými stratégiami orientovanými na svetové a európske trhy, ktoré umožňujú prispôsobiť portfólio rôznym typom investorov a ich cieľom,
  • inovatívne riešenia a sledovanie hodnoty svojich investícií prostredníctvom IAD ONLINE a IAD Mobile, ktoré využíva viac ako 97% klientov,
  • dostupnosť našich produktov pre široké spektrum investorov, ktorú zabezpečuje spolupráca s poprednými spoločnosťami pri distribúcii našich fondov.

Global Index v kategórii Akciový fond

Indexový fond s aktívnou správou je určený pre skúsenejších, dynamických investorov, očakávajúcich vyššie zhodnotenie a zároveň akceptujúcich zvýšenú krátkodobú volatilitu, ktorí majú záujem uložiť si svoje peňažné prostriedky na obdobie minimálne piatich rokov. Fond nie je regionálne obmedzený a investuje finančné prostriedky do akciových investícií prostredníctvom indexových ETF fondov, čím pokrýva hlavné akciové indexy vyspelých trhov po celom svete. Global Index spravuje majetok v hodnote 140 miliónov EUR (k 30.06.2024) a investuje predovšetkým do verejne obchodovaných ETF.

Aktuálny vývoj fondu a jeho výkonnosť nájdete tu.

Growth Opportunities v kategórii Zmiešaný fond

Growth Opportunities investuje hlavne do akciových a v menšej miere do dlhopisových a realitných tried aktív. Cieľom fondu je zhodnocovanie kapitálu v strednodobom až dlhodobom horizonte investovaním do akcií perspektívnych spoločností so silnou bilanciou a potenciálom na ďalší rast  v rámci celého sveta a tiež do zaujímavo ocenených dlhopisov. V portfóliu sa zameriavame na dlhodobé investičné príležitosti, ktoré by mali priniesť atraktívny výnos pre investorov. Podielový fond je určený pre investorov, očakávajúcich vyššie zhodnotenie a zároveň akceptujúcich zvýšenú krátkodobú volatilitu.

Aktuálny vývoj fondu a jeho výkonnosť nájdete tu.

Prvý realitný fond a Korunový realitný fond v kategórii Realitné fondy

Prvý realitný fond (PRF) je najstarší podielový fond nehnuteľností na Slovensku. Patrí do kategórie špeciálnych podielových fondov nehnuteľností rastového charakteru a  je priekopníkom v oblasti realitných fondov na Slovensku, pričom ponúka stabilné, dlhodobé zhodnotenie a rozloženie rizika prostredníctvom investícií do rôznych druhov nehnuteľností. Portfólio nehnuteľností realitných spoločností PRF je diverzifikované nielen geograficky, ale skladá sa aj z rôznych typov nehnuteľností, akými sú administratívne budovy v Bratislave – Pribinova 19 v Eurovea City, TWIN CITY A, STEINERKA Business Centrum, administratívna budova D48 v poľskej Varšave, logistické parky na Slovensku, v Maďarsku, v Poľsku a v Českej republike. Do portfólia tiež patria obchodné centrum OC Laugaricio v Trenčíne či fotovoltaické elektrárne na juhu Slovenska, ale tiež pozemky určené na výstavbu budúcich logistických centier už aj na chorvátskom trhu, kde prostredníctvom svojej realitnej spoločnosti nadobudol pozemok určený pre development v lokalite Sveta Helena, blízko hlavného mesta Chorvátska Záhrebu.

Čistá hodnota majetku presiahla 475 miliónov € k 30.06.2024.

Aktuálny vývoj fondu a jeho výkonnosť nájdete tu.

Celé portfólio nehnuteľností nájdete tu.

Korunový realitný fond má charakter vyváženého fondu a je určený pre investorov s vyváženým vzťahom k riziku, ktorí majú záujem o stabilný rovnomerný rast svojej investície. Fond je denominovaný v mene CZK, je zberným fondom a minimálne 85 % majetku fondu je nepretržite investovaných do podielových listov fondu Prvý realitný fond (tzv. hlavný fond).

Aktuálny vývoj fondu a jeho výkonnosť nájdete tu.

Zaistený-IAD depozitné konto v kategórii Peňažný fond

Fond krátkodobých investícií ponúkajúci investovanie bez vstupných a výstupných poplatkov. Fond investuje do bankových vkladov a finančných nástrojov, pri ktorých je možné veľmi presne odhadnúť budúci vývoj a umožňuje tak vyhlasovať minimálny výnos na mesiac vopred. Je vhodný pre konzervatívnych investorov, ktorí majú záujem uložiť si svoje peňažné prostriedky na obdobie 1 až 12 mesiacov.

Aktuálny vývoj fondu a jeho výkonnosť nájdete tu.

1.PF Slnko v kategórii v kategórii Dlhopisové fondy

Najstarší podielový fond na Slovensku s dátumom vytvorenia fondu 24. 3. 1993 je dlhopisový fond investujúci prevažne do podnikových dlhopisov a dlhopisových ETF. Portfólio fondu si drží nižšiu duráciu a má potenciál priniesť zaujímavé zhodnotenie aj v aktuálnom období. Fond je vhodný pre konzervatívnych investorov uprednostňujúcich ochranu kapitálu pred rizikovou maximalizáciou výnosu s investičným horizontom min. 4 roky.

Aktuálny vývoj fondu a jeho výkonnosť nájdete tu.

O spoločnosti IAD Investments

IAD Investments, správ. spol., a.s., je najstaršia slovenská správcovská spoločnosť pôsobiaca na slovenskom kapitálovom trhu od roku 1991. V rámci európskych aktivít spravuje aktíva najmä na Slovensku, v Českej republike, Maďarsku a Poľsku v hodnote viac ako 2,49 miliardy eur. Spoločnosť momentálne spravuje 16 podielových fondov a ponúka svojim klientom aj individuálnu správu aktív a sporiace programy do ETF fondov. IAD Investments je súčasťou významnej investičnej skupiny Pro Partners Holding, a.s., ktorá sa zameriava na private equity, realitné projekty a financie v krajinách strednej a východnej Európy.

Spät na všetky články

#investujte

Zaujímajú vás novinky zo sveta investícií? Na našom blogu vás každý týždeň informujú naši portfólio manažéri o dianí na akciových trhoch, nájdete tu aj veľa ďalších zaujímavých tém z oblasti investovania. Aktivujte si upozornenie na nové články v sekcii blog a už vám nikdy neuniknú investičné aktuality.

Investujte s nami

s nami

Investovať môže dnes už naozaj každý, dôležité je vybrať si toho správneho partnera, ktorý investície bude spravovať.

Investujte na fin trhoch

na fin trhoch

Overené informácie o novinkách a najaktuálnejších témach, ktoré ovplyvňujú dianie na finančných trhoch.

Investujte do seba

do seba

Investícia do seba, môže byť niekedy práve tou najvýnosnejšou.

UPOZORNENIE. Tento materiál je marketingovým oznámením. Skôr ako urobíte akékoľvek investičné rozhodnutie, pozrite si predajný prospekt, štatút a dokument s kľúčovými informáciami pre investorov fondov IAD Investments, správ. spol., a.s. (ďalej len „IAD“) v slovenskom jazyku v sídle IAD, na predajných miestach, v sídle depozitára alebo na www.iad.sk. Pre viac informácií sa obráťte na svojho finančného sprostredkovateľa alebo na www.iad.sk.

Hodnota investície do podielového fondu sa môže aj znižovať a nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy. S investíciou do podielových fondov je spojené aj riziko. V súlade so štatútmi podielových fondov môže podiel cenných papierov vydaných štátmi a medzinárodnými organizáciami, uvedenými v prílohe štatútov jednotlivých podielových fondov, prekročiť 35% hodnoty majetku vo fonde, pričom tento podiel môže dosiahnuť až 100%. IAD je povinná vyplatiť podielový list podielového fondu Prvý realitný fond a Korunový realitný fond bezodkladne, najneskôr však v predĺženej lehote 12 mesiacov. Majetok vo fonde Prvý realitný fond je podľa podmienok osobitného zákona investovaný najmä do nehnuteľností vrátane príslušenstva na účely ich správy a predaja, do majetkových účastí v realitných spoločnostiach a do likvidných finančných aktív, z ktorých ekonomickej podstaty vyplýva úzke prepojenie s trhom nehnuteľností. Korunový realitný fond má minimálne 85% majetku nepretržite investovaného do podielových listov fondu Prvý realitný fond.